Blytungt slut för Holmalund

Fotboll

Två riktiga kanonskott från gästande Mellerud fällde Holmalund i hemmamötet.
Den sista kanonen kom med bara minuter kvar och betydde 2—1 till gästerna.

I 60 minuter hade Holmalund bra kontroll på Mellerud hemma på Brogårdsvallen. Visst, de riktigt heta chanserna uteblev kanske men bollinnehavet och initiativet var HIF:s och när Jonathan Tedeborg hur snyggt som helst gjorde 1-0 på frispark efter en timme var det helt i sin ordning.

Men målet agerade istället väckarklocka för gästerna som kravlade ur sina skyttegravar och började satsa framåt rejält. Unge Ludvig Stefansson fick på årets träff åtta minuter senare och från dryga 30 meter satt skottet i Linus Krantz närmsta kryss.

Efter de två fina målen öppnade matchen upp sig betänkligt och båda lagen började gå för att vinna matchen. Oscar Karlsson Widén högg minuten efter kvitteringen men Fredric Johansson i gästernas mål räddade.

Mellerud kändes ändå något hetare i de avgörande lägena och tvingade även Linus Krantz i hemmamålet till ett par fina räddningar.

Matchen såg dock ut att gå till ett i det läget rättvist kryss men Mellerud skulle få sista ordet när Andreas Roos orsakade en frispark strax utanför straffområdet. Fram klev Fredrik Larsson och prickade tjusigt in 1—2 med klockan på 89 spelade minuter. Ridå ner således för Holmalund.

— Vi kan inte göra mycket åt det målet, den sitter jättefint. Larsson är duktig hela matchen och vi faller kanske lite för mycket på honom. Riktigt tungt att förlora, vi gör en jättefin första halvlek där det bara är det sista lilla som saknas, säger lagkapten Christoffer Ängberg med en suck.

— I övriga matcher har vi varit livsfarliga framåt, idag spelar vi väl rätt bra men är lite uddlösa framåt, fortsätter han.

Läs fler kommentarer från matchen i fredagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.