• Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Flera lokala lag klara för a-slutspel

Fotboll

Gruppspelet i Gothia Cup närmar sig sitt slut.
Och redan nu står det klart att ett antal lokala lag spelar a-slutspel i turneringen.

AIF hade fyra lag med i gruppspel det här året, flest av alla lokala föreningar. Ungdomarna i Boys 14, 15, 16 och 18 har också alla visat framfötterna, inte minst 16- och 14-åringarna som båda vann sina grupper med tre raka segrar.

16-åringarna spelade sin sista gruppspelsmatch mot norska Gimse på onsdagsmorgonen, en ensidig historia där norrmännen inte hade mycket att hämta. Visserligen skapade man matchens hetaste chans efter 14 minuter, men i anfallet därpå tryckte Jonatan Vikan Karlsson in 1–0 för AIF,  helt rättvist.

Joel Karlsson gjorde sedan 2–0 efter fint förarbete av just Vikan Karlsson innan paus. Eric Ågren Zamanian kom loss en bit in i andra halvlek för 3–0 och gruppsegern var därmed klar.

– Det var ingen jättebra match från vår sida men vi vann i alla fall, det var det viktigaste, sa Jonatan Vikan Karlsson efteråt.

– Jag tycker nog det var rätt väntat att vi vann gruppen, vi visste att vi var bra och gruppseger var målet. Förra året åkte vi ut i b-slutspel i en tuffare grupp. Vi kan spela bättre än idag, absolut, fortsatte han.

Vilka vinner Gothia Cups 16-årsklass?

– Alingsås IF är rätt bra (skratt). Vi satsar på att vinna men det kommer bli tufft!

Även 14-årslaget säkrade gruppsegern enkelt i sin sista match när man slog tyska Alstertal Langenhorn med 3–0. Tre fina mål producerade man dessutom då Andy Selimi dribblade sig fram till 1–0, Leon Arvidsson dunkade in 2–0 på halvvolley och Melvin Korpås satte 3–0 i öppet mål efter smörpass av Lucas Valdivia.

Också AIF:s 18-åringar har tagit sig vidare till a-slutspel, det efter ett inledande kryss, 2–2, mot Irländska Frankfort, nytt kryss via 0–0 mot AFC Eskilstuna och slutligen en WO-seger mot Glios från Nigeria. Det innebar i slutändan en andraplats i gruppen sedan AFC Eskilstuna slagit Frankfort i deras sista match.

Även Alingsås KIK:s två lag gör bra ifrån sig. Strax efter lunchtid säkrade 14-årslaget sin plats i a-slutspelet genom att slå Marin från USA med matchens enda mål, inprickat av Thea Prodér på Härlanda 2 i Göteborg.

Tyvärr bommade KIK:s 18-åringar a-slutspel efter att ha förlorat mot Hjulsbro i sin sista, för a-slutspel helt avgörande match.

Därmed spelar följande lag a-slutspel under torsdagen:

08.00 Öckerö – KIK F14, Kviberg 10

08.00 AIF P14 – Djurgårdens IF, Gerdskenvallen 1

09.10 AIF P16 – Saint Martinois, Gerdskenvallen 2

10.10 KIK F18 – Rävåsen, Gerdskenvallen 1

11.10 Dalkurd – AIF P18, Mjörnvallen 2

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.