SITTER LUGN I BÅTEN. Vårgårda IK:s sportchef Peo Häggström kommer inte plocka in några nyförvärv inför höstdelen av säsongen.

Inga nyförvärv på ingång

Fotboll

– Vi kommer köra med den trupp vi har.
Så lyder budskapet från Vårgårda IK:s sportchef Peo Häggström inför höstens ödesmatcher.

I fredagens AT berättade Vårgårdakillen Carl Svensson om varför han valde att bli utlånad till Gerdsken resten av säsongen.
Peo Häggström, sportchef i VIK, säger att han helst inte ville se den lösningen men att han också ville tillmötesgå Svenssons önskning.
– Vi har haft rätt mycket dialog om den här situationen i klubben. Det är klart det är något vi helst inte vill se, tanken med våra spelare som inte får speltid är att dom ska spela i VIKFK.
– Samtidigt känner vi att Carl varit i FK ganska mycket, spelat bra där och är en väldigt lojal kille. När då det här med Gerdsken dök upp och han ville det själv så kände vi att vi ville tillmötesgå hans vilja där.
Men helst hade ni sett honom kvar i VIK, eller i VIKFK?
– Ja, det här är en sak för Carls skull. Men det är inte en process som vi föredrar. Samtidigt hoppas man att han får spela mycket med Gerdsken och då kan det vara bra för både Carl själv och Vårgårda IK. Avtalet mellan oss är att han skrivs tillbaka till Vårgårda direkt efter utlåningens slut.

Vårgårda har överlag inte kunnat strössla med försvarsspelare under säsongen och nu tappar man alltså även Carl Svensson.
Men några nyförvärv lär inte ske, säger Häggström.
– I dagsläget kommer vi inte ta in någon. Vi har tittat på lite olika förstärkningar men det är väldigt svårt att göra det mitt i sommaren. Så vi kör på den truppen vi har nu.
Och det gäller även offensiva förstärkningar?
– Ja precis. Det som är positivt dock är att Noel Jonsson kommer tillbaka, han har haft stora skadebekymmer men är helt frisk nu och blir nästan som ett nyförvärv för oss.

Är det några som lämnar?
– Nej inga alls, vilket känns bra. Det enda vi tittar på är att möjligen plocka upp en eller två från FK innan vi kör igång igen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.