Korttidsboende i 30 år

Alingsås

Korttiden har blivit ett långtidsboende för en person med funktionsnedsättning. I drygt 30 år har personen, som är skriven i Alingsås kommun, bott på ett korttidsboende i Göteborg.

Att det blivit hela 30 år på korttidsboendet beror på att ärendet helt enkelt glömts av.

Alingsås kommun beviljade i maj 2018 personen att få bostad i Alingsås, med särskild service för vuxna enligt LSS. Trots att det gått över ett år har ännu inget hänt.

70 000 kronor i månaden

På grund av det långa dröjsmålet begär därför IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att Förvaltningsrätten ålägger Alingsås kommun att betala en särskild avgift på 69 500 kronor per månad från och med 26 november 2018.

Datumet är satt, då det gått sex månader efter det att Alingsås kommun fattade beslut om att erbjuda personen boende i kommunen.

Summan har räknats fram då den beräknade insatsen uppgår till 55 600 kronor. Till detta tillkommer 25 procent i sanktionsavgift, som är både ett repressivt (hämmande) och vinsteliminertande inslag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.