Arkivbild: AT

Kvinna åtalas för falsklarm

Alingsås

Efter misstankar om att ha ringt in falska larm till polisen åtalas nu en kvinna för falskt larm.

Under fjolåret larmade en kvinna polis och uppgav att hon blivit misshandlad av en man, vilken hon också namngav. Polis ryckte ut till den adress i Alingsås kommun där gärningen skulle ha ägt rum. Enligt åklagaren ska dock uppgifterna som kvinnan lämnat inte ha stämt när polis väl kom till platsen.

Bara några veckor senare larmade kvinnan åter polis. Då uppgav hon sig ha blivit våldtagen av den man som hon tidigare hade namngett. Polis ryckte då på nytt ut till den adress som kvinnan hade uppgett. I sin gärningsbeskrivning menar åklagaren att även vid det tillfället ska kvinnans uppgifter ha varit uppdiktade.

Kvinnan åtalas nu för två fall av falskt larm. Hon åtalas även för två fall av falsk tillvitelse i och med att hon felaktigt har pekat ut en namngiven man vid båda larmen. I de förhör som hållits nekar kvinnan till brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.