Foto: PRIVAT Peter Lundén, Erik Karlsson, Martin Öhman och Christoffer Holm är taggade inför SM i footgolf som avgöras nästa vecka.

Laddad kvartett inför SM i footgolf

Golf

Idag, måndag, kliver Erik Karlsson och Christoffer Holm in i hetluften i SM-veckan.
Herrljungakillarna deltar såväl individuellt som i lagtävlingen i grenen footgolf.
– Detta ska bli sjukt kul, säger Erik.

Erik ”Mini” Karlsson har gjort sig känd som en vass målskytt under åren i Herrljunga SK.
Nu har dock näten bytts ut mot hål.
När SM i footgolf avgörs på Sofiedals Golfklubb i Malmö kommer Erik, Christoffer Holm, Martin Öhman och Peter Lundén utgöra ett av lagen.

De två sistnämnda är bördiga från Nossebro och Vara, men bor numera i Alingsås.
– Jag såg en del på footgolf under fjolårets SM-vecka och kände att det skulle vara en rolig grej att testa på. Men det var faktiskt Christoffers idé att vi skulle anmäla oss. Under våren här har vi varit runt och kvalat på olika platser i Sverige och det slutade med att alla fyra löste en SM-biljett, berättar Karlsson.
Det ryktas också om träningsläger på sydligare breddgrader?
– Jo, men så är det. Vi var på Las Rejas Open Club utanför Madrid och man kan väl säga att satsningen på SM inleddes där (skratt).

I lördags åkte kvartetten ner till Malmö. Söndagen ägnades åt träning på banan och idag drar det igång.
– Vi har tränat på rätt så bra ändå, måste jag säga. Spontant känns det som att vi är ganska jämna och under träningarna här innan skarpt läge har alla slagit alla. Det ska bli kul att se vad vi kan uträtta i lagtävlingen. Topp åtta (16 lag deltar) är nog en realistisk målsättning, säger Erik Karlsson.
Vad gäller den individuella tävlingen blir det dock tuffare, spår ”Mini”.
– Det är ändå 60 spelare totalt där de bästa är riktigt vassa. Om någon av oss får till en riktig fullträff är kanske en topp tio-placering möjlig, men det är mer troligt att vi placerar oss runt topp 30.
Hur vill du beskriva footgolf?
– Det är likt golf, där det är bättre att slå kort och rakt än långt och snett, så att säga. Det finns precis som i golfen vattenhinder och man får plikta på samma sätt. Därför är det viktigt att hålla bollen i spel.
Hur ser upplägget i lagtävlingen ut?
– Man spelar först varsin runda individuellt och lägger sedan ihop alla resultat. Sen lirar man två och två nästa dag, där spelformerna är bästboll och foursome.

Ni heter BKS/Tallinn 98, var kommer det namnet ifrån?
– Tre fjärdedelar av laget som är med i SM lirar Företagscupen i Herrljunga varje år, och där går vi under BKS/Tallinn 98. För att göra det enkelt så tog vi samma nu när vi ska iväg och spela SM!

Ni kan följa SM i footgolf och alla andra sporter under SM-veckan på SVT Play. Idag inleds även SM i bowling där Team Alingsås Robin Skans ställer upp.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.