Foto: FILIP LANDQVIST

Mordmisstänkt vägrar prata

Alingsås

Den 51-årige man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en kvinna i Alingsås vägrar att prata med polisen.
I fallet bekräftar nu åklagare för AT att man tror sig veta dödsorsaken.

När AT rapporterade om fallet senast var obduktionen av den misstänkt mördade kvinnan ännu inte klar, och så är fortfarande läget.

– Den är nästan klar. Vi har några kompletterande frågor till rättsläkaren, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Har ni en misstänkt dödsorsak?

– Vi har en dödsorsak, men den vill jag inte berätta. Hon har dock sådana skador att hon inte kan ha gjort det här mot sig själv. Hon har blivit dödad av en annan person.

Förutom att hon hittats i mannens bostad anser du att det finns mer som knyter den misstänkte till brottet?

– Det får utredningen visa men vi har olika omständigheter som talar för att det är han som är gärningsmannen. Inte bara bostaden.

Har ni ett misstänkt mordvapen?

– Det vill jag inte gå in på.

Har den misstänkte gjort några medgivanden?

– Nej.

I häktningsförhandlingen i söndags ansåg tingsrätten att det fanns sannolika skäl att häkta mannen. Då nekade mannen till brott, och nu framgår det att han valt att tiga helt och inte prata med utredarna.

– Han säger sig inte ha några kommentarer, han vill inte prata alls. Han ska förhöras nästa vecka men han säger att han inte kommer vilja kommentera förrän i huvudförhandlingen, säger Maria Thorell.

Går utredningen framåt, tycker du?

– Ja, det tycker jag.

Maria Thorell räknar med att mannen kommer att sitta häktad länge.

– Det blir en lång häktningstid. Vi ska höra fler personer och göra telefonanalyser så det kommer att ta flera månader innan åtal.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.