Arkivbild: FILIP LANDQVIST

Mordutredning drar ut på tiden

Alingsås

Närmare 300 förhör har hållits i utredningen kring det misstänkta mordet på Noltorp i slutet av juni – den huvudmisstänkte mannen har dock valt att inte prata med polisen.

Det var i slutet av juni som en avliden kvinna påträffades i en lägenhet på Noltorp. Polis har fått ett preliminärt besked från rättsläkare angående dödsorsaken, men hur kvinnan har avlidit vill de ännu inte kommentera.

En 51-årig man misstänks för mordet. Han greps av polis kort efter att dödsfallet upptäcktes. I slutet av juni häktades han för mord och en omhäktning är att vänta en vecka in i augusti. Några fler personer är i nuläget inte delgivna misstankar om brott gällande dödsfallet.

Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens avdelning som utreder grova brott, menar dock att det är för tidigt att avfärda möjligheten att brottsmisstankar kan komma att riktas mot andra personer.

Från polisens sida bedömer man utredningsläget som bra, men man är beredda på att det kommer att ta lång tid innan åtal kan väckas av åklagare. Ett stort antal personer som är intressanta i ärendet har hörts så här långt in i utredningen. Närmare 300 förhör har hållits.

Läs mycket mer om mordutredningen i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.