Foto: Filip Landqvist TÅG

Ny tågavgång till Göteborg

Alingsås

Västtrafik gör miljonsatsningar för att fler ska resa kollektivt. För Alingsåsarna innebär satsningen bland annat en ny tågavgång till Göteborg på söndagar.

För att öka resandet med kollektivtrafiken satsar Västtrafik 16 miljoner kronor på att utveckla trafiken. I Västtrafiks ”Trafikplan 2020” framgår de planerade
trafiksatsningarna för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Nästa år satsas 16 miljoner kronor på ny och utbyggd kollektivtrafik. 

– Flera av satsningarna görs för att möta upp det ständigt ökande resandet med kollektivtrafiken och lösa kapacitetsproblem på populära linjer. Men vi gör också satsningar för att öka resandet ännu mer, till exempel i tågtrafiken, säger Peter Hermansson (M), styrelseordförande Västtrafik, i ett pressmeddelande.

380 000 nya resor

Tågtrafiken väntas ut­ökas med fler turer på flera linjer; Göteborg – Varberg, Göteborg – Kungsbacka, Göteborg – Alingsås, Göteborg – Örebro, Göteborg – Uddevalla, Uddevalla – Strömstad samt Göteborg – Trollhättan – Uddevalla.

Med Trafikplan 2020 hoppas Västtrafik att resandet ska öka. Satsningen väntas resultera i 380 000 nya resor.

I Alingsås kommer man få ytterligare en tågavgång på söndagar. Bakgrunden är ett det i dag finns ett glest utbud av resmöjligheterunder på söndagsmorgonen. Tidigare har det gjorts satsningar på lördagsmorgnar som slagit väl ut och därför görs en liknande satsning nu på söndagar. Den nya avgången ska gå på söndagar från Alingsås till Göteborg klockan 09.40.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.