Stirra dig blind på skylten tack!

Alingsås

Svar till Elisa.

Jag blev lite fundersam över ditt svar till ”Ansvarslösa hundägare” då du i debattinlägget påtalar följande och jag citerar ”Vad gäller cyklister runt Nolhaga berg: vägen mellan Klämma och Sidenvägen är skyltad med att den endast är avsedd för gående”.

Det är alltid väldigt enkelt att hänvisa till regler, paragrafer, skyltning osv. men det verkar så oerhört svårt för vissa hundägare att visa hänsyn och hålla hunden kopplad och så även nära intill sig på gång/cykelbanor, vilket är ett helt bedrövligt beteende om man inte klarar av en så enkel åtgärd för att minimera risk för olycka.

Sedan finns det även cyklister som borde lära sig både vett och trafikregler men det bästa vore väl om vi inte stirrar oss blinda på skyltar och dess betydelse utan istället försöker uppträda med ömsesidig respekt?!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.