Suldan Hassan femma på U23-EM

Friidrott

Det fanns medaljförhoppningar kring Alingsåskillen Suldan Hassan inför finalen på 5 000 meter.
Men Hassan orkade inte riktigt haka på de sista hundratalet metrarna och blev femma.

Finalen inleddes väldigt avvaktande de första varven och Suldan Hassan placerade sig någonstans i mitten av fältet. Snart trycktes han tillbaka till de bakre leden men Suldan kunde ta sig upp via utsidan och skaffa sig en skaplig position igen.

Löparna med flera deltagare från samma nation turades om att dra längst fram, först Israel och sedan Spanien. Med fyra varv kvar gick Suldan upp på utsidan igen och blandade sig i topp tre-positionerna på allvar.

De två sista varven började fältet luckras upp rejält och tre spanska löpare låg och drog längst fram. När två av dom gick loss, Hakade Suldan Hassan på som en av sex löpare i täten.

Hassan var med fortsatt även på sista varvet men lyckades bara passera en spanjor i jakten på pallplatserna. Till topp fyra var det inte riktigt nära för Suldan men det blev ändå en femteplats till slut efter en tapper insats.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.