Teern stannar i Alingsås

Handboll

En riktig kulturbärare blir kvar i Alingsås HK även nästa säsong.
På onsdagen skrev nämligen Fredrik Teern på för kommande säsong.

Teerns framtid har varit oklar den senaste tiden, även om han i AT:s spalter gett indikationer på att en fortsättning i AHK varit nära.

Nu är det också helt klart att han spelar i AHK-tröjan även nästa säsong.

– Jag har varit i klubben i många år och vi har hittat en bra helhetslösning där jag kan kombinera handbollen med mitt civila jobb. Jag känner att jag fortfarande utvecklas som handbollsspelare och ser fram emot den nya säsongen där jag hoppas att vi kan vara med och slåss i toppen igen, säger Teern i ett pressmeddelande.

Tränare Mikael Franzén säger samtidigt att truppen inför kommande säsong är helt klart i och med Fredrik Teerns förlängning.

– Fredrik betyder jättemycket för oss både i försvars- och andrafasspelet, det visade han framför allt i slutspelet där han var väldigt viktig för oss. Han har blivit en kulturbärare i klubben och nu är sista pusselbiten till nästa säsongs trupp lagd. Fredrik har utvecklats i sitt spel och att han utsågs till Handbollsligans bästa försvarsspelare visar också att han har stor respekt från motståndarna och får uppskattning för det arbete han lägger ned. 

Läs mer om vad Teern tänker kring sitt nya kontrakt i fredagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.