Vad händer Gothia Cup!

Alingsås

Jag är ett stort fans av denna turnering och har varit under många år. Har alltid tyckt att det har varit extra kul att se lag från andra länder och kunna jämföra hur vi står oss. Jag tittar även mycket på internationell och svensk fotboll där jag känner att filmningar, spottade spelare, stämplingar m.m. Men framförallt detta ständiga påhopp på domare, som tyvärr är på väg att bli livegna med olika hjälp redskap. Tillbaka till Gothia Cup, har varit och titta på ett antal matcher i Alingsås och blir oerhört ledsen när jag ser vart fotbollen är på väg. Kritik på domaren hela tiden, nonchalant uppträdande från spelare i unga år, halvt hysteriska ledare som påverkar spelarna negativt, föräldrar som skriker och bär sig allmänt otrevligt ut, och förlorare som inte ens tackar för matchen, gäller både ledare och spelare och både svenska och utländska lag. Jag måste säga att jag är chokad hur det blivit och dessutom i så unga år och tar man sedan med sig detta ut i samhället så kan man undra vart vi är på väg. Jag hoppas verkligen att representanterna från domar FIFA som är här ser och hör och tar ett riktigt krafttag annars kan fotbollen snart vara en såpass negativ skola som övergår till ett stort samhällsproblem. Ett stort tack till Gothia Cup för att ni finns även i Alingsås.

  • Gothia vän
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.