• Foto: Privat
    NY HALL. På det nybyggda industriområdet intill E20 (som är till vänster i bild) vid Tokebacka är tanken att den nya padelhallen ska ligga.
  • Foto: Privat
    DANIEL MÖLLER.

Ytterligare padelhall till Alingsås

Alingsås

AT har tidigare rapporterat om att det ska öppna en padelhall i Arlas gamla lokaler i Alingsås. Nu kommer det bli ännu fler möjligheter till spel av succésporten i Alingsås – då det finns långt gångna planer på att det ska öppnas ytterligare en padelhall i stan. Denna kommer ligga på Tokebackavägen, Borgens industriområde på vägen ut mot Bälinge.

– Det blir fyra banor, reception, omklädningsrum med bastu och ett rooftopphäng, säger Daniel Möller som kommer driva hallen tillsammans med kompisen Oscar Bergh.

Öka intresset

Succésporten padel bara växer för varje dag som går. Antalet utövare växer också i takt med det ökade intresset och inom kort kommer det finnas dubbla hallar med spel för padel i Alingsås.

– Vi visste att den andra hallen skulle byggas men vi känner att det absolut finns utrymme för nio padelbanor i Alingsås, säger Daniel Möller.

– Vi kommer inte vara konkurrenter utan vi ser det snarare som att vi hjälper varandra att öka intresset för sporten.

Daniel Möller är ursprungligen från Vedum i Vara kommun och var bland annat med och startade klädföretaget Stayhard. Numera bor han i Öjersjö i Partille kommun och jobbar mest med fastigheter. Hans padelkompanjon Oscar Bergh har en byggfirma och har rutin från att driva padelhall ifrån Vara där han har en hall med två banor.

Efter sommaren kommer frågan om den nya padelhallen tas upp i samhällsbyggnadsnämnden. Där kan man då få grönt ljus för byggandet. Men då hallen kommer ligga i ett område där detaljplanen säger industrifastighet finns risken att ärendet kan komma att behöva vandra mellan instanserna innan själva padelbanorna kan börja läggas.

– Jag kan inte uttala mig om det enskilda ärendet då jag ännu inte sett några handlingar på bordet. Men generellt är jag positiv till att det byggs fler padelhallar i Alingsås. Efterfrågan är stor och i dag behöver alingsåsarna åka till Borås eller Göteborg för att kunna spela padel, säger Karl-Johan Karlsson (C) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Helt nybyggt

Daniel Möller berättar att förhoppningen är att man kan vara igång och börja spela i den nya hallen i december i år. Vilket också passar bra då det är på vinterhalvåret som det är som hårdast tryck efter padelspel.

Många av de padelhallar som byggts runtom i landet har ofta, precis som den som ska byggas på Mejerigatan i Alingsås, byggts i gamla industrilokaler. Så blir det inte här utan man får en helt nybyggd hall som på ett annat sätt kan anpassas efter verksamheten.

– Det blir en takhöjd på tolv meter. Takhöjden blir allt viktigare ju mer mer padel man spelat. Sen får vi också in ett bra ventilationssystem, vilket också varit viktigt för oss, säger Daniel Möller.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.