Glatt gäng. AHK Integration släppte i onsdags boken "Vi ställer upp!" som beskriver klubbens arbete med att främja integration och främlingsvänlighet.

AHK-boken klar

Alingsås

Vi ställer upp! Så heter AHK:s nysläppta bok vars syfte är att främja integration och främlingsvänlighet,
– Det här kommer att bli en produkt som anammas på elitnivå, säger Lennart Anderberg.

I onsdags kväll var det boksläpp för ”Vi ställer upp!” i Gallerian Storken.

I den tidigare AHK-ordförande Lennart Anderbergs förord dyker namn som Hakim och Pawlos upp direkt och läsaren får snabbt en uppfattning om syftet med bokprojektet: ”att stimulera och engagera till samtal om att ta emot en ny lagmedlem, klasskamrat eller medarbetare”.

Det finns över hundra sidor att förkovra sig i, med intervjuer, personporträtt, beskrivning av fadderverksamhet och studiebesök för att bara nämna något. ”Vi ställer upp!” känns på samma gång genomarbetad och lättöverskådlig.

– Det känns som en gång i livet att få vara med om ett sådant här boksläpp, säger Lennart Anderberg.

Han berättar att boken kommer att bli SISU:s första webbaserade utbildningsmaterial inom integration och att en presentation i Riksdagen är planerat för att berätta om AHK:s arbete. Man ska även stå på bokmässan.

Boken har kommit till med stöd från Allmänna arvsfonden och från många samarbetspartners.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.