AIF har det fortsatt jobbigt hemma

Fotboll

Nej, det vill sig inte för Alingsås IF på hemmaplan. Mot Ödsmål föll laget med 1–2 (1–2) och efter slutsignalen var det deppiga miner i hemmalägret. 

– Alltså, vi kommer ut och gör det fantastiskt bra första 15-20 minuterna. Tyvärr får vi inte in bollen, säger tränare Niklas Klingberg med en suck.

– I andra halvlek när vi ska jaga en kvittering fungerar inte mycket, och jag är väldigt besviken över att bytena som vi gör inte får någon effekt, fortsätter han. 

Efter en massiv AIF-press första kvarten, där hemmalaget hade bud på både ett och två mål, jobbade sig Ödsmål efter hand in i matchen.

Man skulle också ta ledningen efter 22 minuter efter en snabb omställning. Hemmalaget fortsatte dock trumma på och efter knappa halvtimman var det kvitterat. 

Lagkapten Andreas Glännbro smällde in 1–1 på halvvolley och nätet stod som en strut bakom Ödsmåls keeper. 

Stärkta av den fullträffen fortsatte AIF styra och ställa, men det var gästerna som skulle göra matchens nästa mål.

Ett skott touchade Andreas Glännbros arm och bollen letade sig snöpligt för hemmalaget in i nätmaskorna. 

I andra halvlek förväntade sig nog många en anstormning av AIF, men den uteblev mer eller mindre helt. 

Närmast ett 2–2-mål var när bollen gick som en flipperkula i straffområdet med 20 minuter kvar.

Hemmatränare Niklas Klingberg försökte förändra matchbilden med flera byten men effekten uteblev, och AIF står därmed kvar på blott två inspelade poäng på hemmaplan i år.

Mer om matchen i pappers-AT 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.