Foto: DAVID COHEN/Unsplash
UTSATT. Observera att personen på bilden inte är den som nämns i artikeln.

Åtalas för grov barnvåldtäkt

Alingsås

En äldre man som sitter häktad sedan några veckor tillbaka åtalas nu för grov våldtäkt mot barn. Mannen nekar till brott.

Det var i mitten av juli som polis grep en äldre man efter misstankar om att han förgripit sig sexuellt på en minderårig flicka. När åtal nu väcks mot mannen beskriver åklagaren det som att den misstänkte ”vid ett stort antal tillfällen genomfört sexuella handlingar jämförliga med samlag” med målsägaren. Enligt samma beskrivning ska mannen i samband med flertalet av de misstänkta gärningarna ha hållit fast offrets händer och/eller armar när hon försökte freda sig.

De aktuella händelserna ska ha skett i mannens bostad under en period som sträcker sig från våren 2018 fram till det att mannen greps under sommaren i år.

Åklagaren menar i sin gärningsbeskrivning att mannen har visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” med hänsyn till offrets låga ålder, och det faktum att gärningarna har varit systematiska och skett av en närstående person på en plats där offret har haft anledning att känna sig trygg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.