Foto: CHRISTIAN STÅL

Bra genrep inför omstarten

Fotboll

Överlägsna serieledaren Alingsås FC genrepade inför omstarten med att besegra Skoftebyn med 4–0 (1–0) i DM-kvartsfinalen.
– Jag fick många bra besked, säger tränare Mikael Prodér (bilden).

Alingsås FC leder division I norra Götaland med nio poäng, men trots det stora försprånget vill inte Mikael Prodér ta ut något i förskott.
I morgon, lördag, tar man emot nästjumbon Hertzöga på Mjörnvallen:
– Om vi ska behålla första- platsen säsongen ut krävs att vi lägger ner ett lika hårt jobb i varje match som vi gjorde under våren. De kommande tre matcherna mot Hertzöga, Göteborgs DFF och Rösso kommer högst troligt bli avgörande, och kan vi ta full pott där ser det givetvis väldigt, väldigt lovande ut, menar AFC-tränaren.

Mot Skoftebyn i DM fick han dessutom se nyförvärvet Karolina Kärnsund in action.
– En riktigt bra debut. ”Karro” är en spelare som kan jämföras med Anna Furberg. Hon sköter snacket, är drivande i spelet med sin fina passningsfot och förlorar inte en nickduell. Hon kommer bli jätteviktig för oss här under hösten, säger Mikael Prodér, som framför allt var belåten med andra halvlek mot Skoftebyn.
– Det är alltid svårt att veta var man står efter ett uppehåll men det var en stabil match, där vi visade en hel del fina intentioner efter paus.

Är det färdigvärvat nu?
– Vi ser gärna att vi får in en försvarare till och har några krokar ute. Det kan bli klart inom de närmaste veckorna. Trots att Karro kommit in är vi fortfarande sårbara i defensiven.

Glädjande för AFC är också att Lisa ”Töllsö” Johansson snart är tillbaka.
– Hon har fått sitt knä undersökt och det var tack och lov inga skador på korsbandet, säger Mikael Prodér.
Bästa tänkbara trupp på lördag alltså?
– Ja, det ser så ut. Vi har haft en del förkylningar, men inga större saker.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.