En vision och en illusion i Vårgårda

Vårgårda

I lördagens AT uppmärksammar man Vårgårdas vision att ” bli en grön småstad”. Att bl.a stärka den gröna prägeln i centrum verkar vara en förståndig målsättning. Jag skriver nog under på det.

Visioner är oftast bra och nyttigt när man vill uppnå ett mål. I mitt fall stannar det vid en illusion. Den tanken slog mig när jag i helgen besökte Hallaberget som utgör den enda stora gröna ytan på kartan inom Vårgårdas asfalterade och centrala delar. Som om det vore (eller kunde vara) Central Park i New York ligger den där mitt i ”smeten”. Tyvärr inte omhändertagen, snarare vanvårdad och bortglömd. Så bortglömd att man t.o.m. har planer på att bygga flervåningshus.

Att inneha en sådan tillgång och inte kunna se den, är förfärligt tråkigt. Jag önskar förstås att min illusion kring Hallaberget och dess förfall skulle kunna vändas till en framtidsvision. Då krävs förstås ett nytt tankemönster hos de styrande och att planerade bostadsprojekt begränsas.

Med vilja och förstånd borde det finnas möjligheter att snygga till och förbättra Hallaberget till en attraktiv grön oas – nästan i paritet med Central Park. Det hade varit en Vision av dignitet!

PS. Beslutande politiker tycks stå på tå, tillsammans – för att se in i framtiden. Låt så vara – men stanna upp och se er om en gång till och upptäck vad som redans finns och kan utgöra en fantastisk tillgång. -Bättre sent än aldrig.

  • Johnny Sandberg
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.