Foto: Filip Landqvist
HOPPANDE TÄVLING. Det kommer tävlas i både hoppning och dressyr när det den 17 augusti är dags för käpphästfestival på Nolby gård i Alingsås.

Festival med käpphäst i fokus

Alingsås

Lördag 17 augusti är det dags för Alingsås första käpphästfestival med hästhoppning och dressyr. De spännande tävlingarna utspelar sig på Nolbygård.

Det kommer också hållas workshop i Shirobi tygfärgning och man får då möjligheten att lära sig att tillverka sina egen käpphäst.

Arrangörer är Nolbygårds intresseförening, ÖGAT (Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt) Nolbygårds Ekocafé & bageri, Västragötalands regionen och ABF, Alingsås.

En av flera platser

Föreningen ÖGAT samarbetar med fem kreativa platser med fokus på social och ekologisk hållbarhet. Tillsammans ordnar de konserter, workshops, interkulturella möten och mat. En av dessa platser är Nolbygård och där kommer det alltså vara käpphästar i fokus.

– Vi hade tittat på det här fenomenet med käpphästar på Youtube och tänkte att vi kunde lägga fram det som förslag till Ögat. Och de tyckte det lät fantastiskt roligt, svarar Anders Björkman från Nolbygårds intresseförening på frågan om hur man kom på tanken att göra en käpphästfestival.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.