Foto: Katrin Niklasson
TALANG. Alingsåstjejen Filippa Johansson, elev på Alströmergymnasiets ekonomiska program, vill beröra med sin sång.

Filippa fick guldbiljetten

Alingsås

Hennes Idolaudition splittrade juryn. Men tillslut fick Alingsåstjejen Filippa Johansson med sig den hett eftertraktade guldbiljetten,

Filippa Johansson har länge tänkt att den dag hon blir 16 år, då ska hon söka till Idol. Men så kom den dagen, förra året, och Filippa fattade ett nytt beslut.

– När jag väl hade chansen att söka tvekade jag. Jag hade en idé om att det hade varit coolt att lyckas själv, utan Idol, säger Filippa.

Men i våras ändrade hon sig ännu en gång, och ställde sig i kön till Idols audition i Göteborg.

– Jag kollade på Idol förra året och när jag satt framför tv:n kände jag att jag också hade velat stå där. Så i år tänkte jag ”varför inte testa?”.

Hennes audition, där hon framförde Christina Aguileras Bound to you, splittrade juryn. För Kishti Tomita var det blankt nej, medan herrarna Kronlund och Bagge sa ja. Nikki Amini hade sina tveksamheter men bestämde sig till sist för att ge Filippa en chans.

– Jag måste säga att mitt framträdande inte var mitt stoltaste ögonblick. Jag var ju så hes, vilket jag kan bli om min röst är överansträngd. Jag kan så mycket mer, och det kommer jag visa dem, säger Filippa.

För Filippa har musiken funnits med och varit en stor del av livet sedan barnsben. Då hon var 14 år fick fler än de närmsta ta del av hennes musikaliska talang, då hon gjorde sin musikaliska debut med singeln Happiness Heals.

– Att ha den rösten, den känslan, som Filippa har, i den åldern, det är helt exceptionellt, sa Hans Wikkelsö som har skrivit låten, i en intervju med AT vid den tiden.

I år har det släppts mer musik med Filippa; de två poplåtarna Tonight och So good. Den förstnämnda har över 160 000 streams på Spotify medan den andra har över 60 000 lyssningar.

– Min dröm är att kunna leva på musiken, och att folk ska bli berörda av min sång. Jag bara måste jobba med musik! Finns inte musiken finns inte jag, säger Filippa, om sina visioner och planer för framtiden.

Först ska hon dock, tillsammans med 73 andra förväntansfulla talanger försöka ta sig vidare från slutaudition i Idol. Det programmet sänds i Tv4 på tisdag.

– Jag ska köra hårt! Jag kommer att visa juryn varför de gav mig en guldbiljett!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.