Foto: Katrin Niklasson
STADSSKOGEN BLIR MED MATAFFÄR. Under våren öppnar en Ica nära-butik i Wikowias fastigheter i Stadsskogen.

Ica flyttar in i Stadsskogen

Alingsås

Nu är det klart – Stadsskogen får en Ica-butik.
Butiken planeras att öppna under våren 2020.

Redan år 2015, då Wikowia presenterade sitt nya byggprojekt Stadsskogsporten, fanns en livsmedelsbutik med i planerna för fastigheten på Rubingatan.

Nu kan Anna Jonsson, Wikowias VD, bekräfta att man tecknat avtal med Ica.

– Det stämmer att vi tecknat avtal med Ica och att de ska etablera sig i Stadsskogen, säger hon.

I dag inryms såväl hyresbostäder som förskola och vårdcentral i fastigheterna, och under nästa år kommer alltså även en matbutik att finnas på plats.

Öppnar till våren

– Hyresgästanpassning förväntas ske nu under hösten. Planerad öppning för butiken är under våren 2020 och vår ambition är att butiken ska vara drygt 900 kvadratmeter, säger Sören Ekman, Ica:s etableringsansvarige för området.

Vem som kommer driva butiken är dock ännu inte klart.

– Det är inte klart med handlare i dagsläget, utan processen skall nu påbörjas. I en Ica nära jobbar generellt omkring 10-15 personer, men hur bemanningen kommer att se ut fastställs närmare öppningsdatumet, berättar Ekman, som menar att butiken i Stadsskogen kommer att komplettera kedjans övriga butiker i området på ett bra sätt.

– Alingsås är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan, säger han, och fortsätter:

– Vi har informerat närliggande Ica-butiker om etableringen. I och med att Ica:s affärsmodell bygger på fria handlare är Ica-butikerna vana vid att konkurrera med såväl varandra som med andra aktörer.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.