Foto: MIKAEL SVENSSON
Johan Nilsson slet ont och var en av hemmalagets bästa spelare mot Hammarby.

Johan Nilsson åter i handbollen och AHK

Handboll

Han lade skorna på hyllan efter slutspelet i våras.
Nu är skorna nedplockade och karriären återupptagen för Johan Nilsson, 27.

Nyheten slog ner under fredagseftermiddagen. Forne lagkaptenen Johan Nilsson, som slutade så sent som i våras med handbollen, fortsätter karriären i Alingsås HK.
– När jag väl bestämde mig för att sluta kändes det rätt och bra, jag kände mig färdig och var redo att ta nästa steg i livet. Men sedan är det ofta så att man saknar något först när man förlorat det. Suget växte fram mer och mer under sommaren, samtidigt som personliga saker som hänt inneburit att jag flyttat tillbaka till Alingsås, berättar Nilsson för AT-sporten.
– Jag kände att jag lika gärna kunde kontakta klubben för att se om dom kunde hitta en lösning. Jag är väldigt glad över att få chansen och börja spela igen, det är det jag vill.
Är det en jobbig känsla när man inser att man kanske vill tillbaka igen?
– I början är det så, och man känner att man får stå för beslutet man fattat. Men jag kände att jag lika gärna kunde ringa klubben och höra hur dom tänker. Jag vill vara 40 och ångra att jag inte ringde och gav det en chans! AHK fick säga nej liksom.
Var det ett nervöst samtal?
– Nej, jag och Christer Mårtensson har haft en bra relation under många år och pratat då och då, det var inga bekymmer.
Hur är formen?
– Haha, bättre än för en vecka sedan! Jag har kört rätt hårt under tiden vi snackat och formen är stigande, men inte som den var i våras såklart. Det kommer ta några månader.
 
Läs mer i lördagens AT
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.