Arkivbild: PATRIK SKOGLÖW
Alingsås Karateklubb.

Karateklubben kan få bidrag

alingsås

I december ansökte Alingsås karateklubb om 110 000 kronor för att kunna finansiera ett nytt golv i sina nya lokaler. Nu föreslås kommunstyrelsen att bevilja klubben ett investeringsbidrag om 50 000 kronor.

I december ansökte Alingsås karateklubb om 110 000 kronor för att kunna finansiera ett nytt golv i sina nya lokaler. Nu föreslås kommunstyrelsen att bevilja klubben ett investeringsbidrag om 50 000 kronor.

Alingsås karateklubb har tidigare huserat i Kabomhuset men flyttade i höstas till lokaler på Lärkvägen. I samband med flytten skickade klubben i en ansökan till Alingsås kommun om ett bidrag på 110 000 kronor för att kunna lägga ett nytt golv/en ny matta i sina nya lokaler. Den totala investeringen beräknas av klubben uppgå till 150 000 kronor.

Alingsås karateklubb beskriver i sina ansökan att investeringen är en förutsättning för klubbens träning, och att ett nytt golv kommer vara klubbens fundament i många år framöver.

Kommunledningskontoret gör bedömningen att Alingsås karateklubb bör beviljas ett investeringsbidrag om 50 000 kronor, vilket man skriver anses ligga i linje med kommunens flerårsstrategi 2019-2021, där det bland annat framgår att stöd och utveckling av idrotts- och friluftsutövande i samverkan med föreningslivet ska vara särskilt fokus.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.