Foto: Stefan Samuelsson
Beskedet att badvattnet är tjänligt igen utan anmärkning gladde Kvinnestadfamiljen Enander Carlman.

Klartecken för bad i Kvinnestadsjön

VÅRGÅRDA

Nya provtagningar visar att badvattnet nu åter är tjänligt i Kvinnestadsjön.

Det var tidigare i veckan som beskedet kom att provtagningar i Kvinnestadsjön visade att vattnet var tjänligt med anmärkning, vilket förklarades med högre bakteriehalter i vattnet än normalt.

Nu meddelar Vårgårda kommun i ett mejl att de nya vattenprover som togs i början av veckan visar att vattnet i Kvinnestadsjön åter är tjänligt utan några anmärkningar, och att det därmed bara är att bada på i sjön.

Vårgårda kommun ska i början av nästa vecka ta nya prover på vattnet i sjön, vilket är en provtagning som är planerad sedan tidigare.

Det finns däremot fortfarande en del bakterier i badvattnet i Jämnesjön. Det senaste provresultatet, som kom i fredags 2 augusti, visar att vattnet fortfarande är tjänligt med anmärkning på grund av något förhöjda halter av kolibakterier. Herrljunga kommuns miljöenhet tog vattenprovet på Herrljungasidan av sjön.

”Det går bra att bada, men du bör undvika att få i dig vattnet”, är kommunens budskap. Det är inte känt varför bakterievärdet är förhöjt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.