Kronprinsessparet till Alingsås 400-årsjubileum

Alingsås

Jubileumslördagen, 21 september, får kunglig strålglans. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer med gröna fingrar och mingelambitioner.

– Jag och styr- och projektgruppen tycker att det är fantastiskt trevligt, säger Birgitta Westergren Lenken, projektledare för 400-årsjubileet.

Kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm (L) och Birgitta Westergren Lenken skickade in inbjudan för ett år sedan. Därefter har åtskilliga samtal mellan kommunen, hovet och Länsstyrelsens Mikael Appelqvist ägt rum. Formellt klartecken gavs dock först under tisdagen.

Planen är att hertigparet av Västergötland ska anlända till Alingsås strax före lunch på lördagen. Första punkt på programmet blir på Kom Loss-mässan i Nolhagahallen. Därefter ska de plantera ett gulvedsträd intill pappa H.M. Konungens plantering, mellan slottet och Nolhagahallen, som gjordes för 25 år sedan, då staden fyllde 375 år.

LÄS MER I TORSDAGENS AT

Läs mer i pappers-AT och eAT »

  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.