Foto: STEFAN SAMUELSSON
MÖTTE VARGEN. Lars Thorsén är säker på att det var en varg han såg nära järnvägen i Herrljunga i fredags.

Lars är säker – såg varg

Herrljunga

Rör det sig en varg i Herrljunga? Ja, Lars Thorsén är i alla fall säker på att han såg en varg nära järnvägen i fredags.

– Jag väntade på tåget och gick fram och tillbaka på perrongen vid spår sju. Från höger ser jag att kommer något, som en stor gråvit hund som går och nosar och fnyser i gräset, berättar Varabon Lars Thorsén, som kommer in på lokalredaktionen på måndagsmorgonen.

– Jag är säker på att det var en varg, fortsätter han, som tidigare bott i Herrljunga.

”Pulsen gick upp”

Det hela utspelade sig strax efter klockan 13 i fredags. Lars säger att han var ensam på perrongen och att vargen var ungefär 30-35 meter ifrån honom, på en liten väg nära det sista järnvägsspåret på bangården mot industriområdet.

– Pulsen gick upp. Det var en bit emellan men ändå inte så jättelångt. Vargen var fullt upptagen med att nosa men när jag skulle ta upp min mobil lät det och då tittade den upp, fick syn på mig och stack som tusan – åt det hållet som den kom ifrån.

Enligt Lars Thorséns iakttagelse var alltså vargen på den norra sidan av järnvägen och sprang åt nordost.

Du skojar väl inte med oss?

– Nej, nej, absolut inte!

– Det var bara synd att jag inte fick nåt kort, säger Lars Thorsén.

Tre veckor tidigare

På länsstyrelsernas hemsida för rovdjursobservationer i Västra Götaland, o.rovobs.se, rapporteras om en varg söder om Böja i Mariestads kommun den 20 juli, tre veckor tidigare. Länsstyrelsens kommentar är att det troligen är samma individ som har setts i den trakten tidigare.

En annan rapport gör gällande att det fanns en varg i Floda den 8 juni. Ingen av de båda observationerna är dock kvalitetssäkrade av länsstyrelsen.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.