Med Järta och hjärna?

Alingsås

Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Läser i AT att kommunen missat att söka bygglov för Järtas park. I samma veva läser man att Samhällsbyggnadsnämnden raskt klubbat igenom en rad rätt så kännbara sanktionsavgifter för ”vanligt folk” som börjat bygga utan lov. Men i artikeln påpekar ordföranden i nämnden att ”självklart ska inte förvaltningen ha någon gräddfil. Vi ska betala för oss om vi gör fel.” Man undrar lite försynt hur detta ska se? Med löneavdrag för de ansvariga? Och kanske en obligatorisk kurs i Plan- och Bygglagen?
Det är förstås lovvärt att stadens barn får någonstans att leka, men riktigt så här huvudlöst får det väl inte gå till? Och vad stod det egentligen i Järtas testamente om tomten? Ser med intresse fram emot vidare rapportering.

  • Medborgaren
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.