Misstänks för hot med yxa

alingsås

En man åtalas för grovt olaga hot efter misstankar om att han hotat en budbilschaufför med yxa.

Det var under slutet av fjolåret som en budbilschaufför körde till ett bostadsområde i Alingsås för att lämna ett paket. När föraren skulle backa och vända sitt fordon dök det upp en man bakom fordonet. Mannen gick därefter fram till chauffören och började skälla högljutt på honom innan han försvann vidare in i ett hus.

Kort därefter dök mannen åter upp och hade då med sig en yxa. Enligt chauffören ska mannen ha uppträtt hotfullt och svingat yxan mot honom. Därefter ska gärningsmannen åter ha försvunnit in i ett hus.

Polis som larmades till platsen hittade den misstänkte mannen i en lägenhet. Där påträffades även en yxa. Mannen åtalas nu för grovt olaga hot. I de förhör som har hållits nekar han till brott. Själv har han uppgett att chauffören backade på honom inledningsvis och att han därför blev förbannad. Han medger att han hämtade en yxa, men någon person säger han sig inte ha hotat med tillhygget.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.