Foto: MIKAEL SVENSSON

Nilsson och Abdisalam bakom HIF-seger

Fotboll

För första gången i år höll Holmalund nollan i seriespel. Matchen mot Trollhättans BoIS vann hemmalaget med 2–0, och segerorganisatörer var Akram Abdisalam (bilden) och André Nilsson med varsitt mål. 

– Det var kul att spela idag, säger Abdisalam med ett skratt. 

Och det är bara att hålla med. HIF-talangen visade prov på sin fina teknik och snabba fötter vid flera tillfällen och var bland annat nära att göra ett riktigt drömmål.

I början av andra halvlek dribblade Akram av flera bortaspelare innan han lobbade bollen i ribban.  

– Jag tänkte inte så mycket utan gick bara på känsla. Och det var ju nära att det blev mål också, säger han. 

Mållös blev han dock inte.

I slutet av första halvlek spelade André Nilsson fram Abdisalam och hur säkert som helst rullade han in 1–0.

Innan dess hade Oscar Widén Karlsson haft ett skott i stolpen, och hemmaledningen i paus var rättvis. 

I andra halvlek tryckte gästerna på för en kvittering och hade en riktigt bra chans när en bortaspelare nickade tätt över. 

När det bara återstod några sekunder punkterade André Nilsson matchen med sitt 2–0-mål. 

Noterbart från mötet på Brogårdsvallen är att bröderna Elmander, Peter och Patrik, hoppade in med 30 minuter kvar. 

– Det saknas lite tajming, men det blir bättre med tiden, säger Patrik, som var nära att bli målskytt i comebacken. 

_______________

Om det var uppåt i HIF svar det deppigare hos division III-kollegan Gerdsken efter den oavgjorda matchen, 1–1, hemma mot Främmestad. 

Gerdsken inledde piggt och hade en boll i nät efter bara ett par minuter. Domaren bedömde dock att Jacob Borg tog med sig bollen med armen innan han placerade den i nät.

Samma spelare hade sedan ett bra skott mitt på gästernas målvakt fem minuter senare och även Fredrik Johansson höll sig framme och kunde sånär ge GBK ledningen.

Efter hand mattades hemmalagets offensiv och Främmestad fick lite mer att säga till om. Man skulle också få en fin möjlighet att näta med Erik Andersson stod för en svettig räddning efter knappa kvarten. Men gästerna fick anledning att jubla efter 26 minuter när ett långskott letade sig in bakom Erik Andersson. 

I andra halvlek fick inhopparen Adam Kjellson tidigt ett fint läge, men Främmestads målvakt räddade. GBK fortsatte trumma på och ett hemmamål låg onekligen i luften. Det skulle också komma när Fredrik Johansson hittade Gustav Blomgren på bortre stolpen. 

Hemmalaget jagade sedan också ett segermål, men hade svårt att skapa någon riktigt het chans. 

1– 1 stod sig matchen ut. 

– Främmestad är absolut ett lag vi ska slå, men tyvärr så kom vi inte upp i rätt nivå idag. Vi slarvade för mycket på deras planhalva och speciellt när vi jagade ett segermål på slutet. Med bättre skärpa hade vi vunnit den här matchen, säger Gustav Blomgren. 

Mer om matcherna i pappers-AT 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.