• Foto: Filip Landqvist
    RUTINERAD SÄLJDUO. Andreas Gustafsson (till vänster) och Urban Lund kommer driva den nya Jeansbolaget-butiken. Det är Andreas som framförallt kommer vara säljare i butiken.
  • Foto: Filip Landqvist
    IN TILL STAN. Camilla Wensborg flyttar nu sin Silverbod från Vimpeln in till centrum. Något som hon tycker ska bli väldigt skönt.

Nya butiker mitt i centrum

Alingsås

Sedan en tid tillbaka har JC:s gamla lokaler på Kungsgatan i Alingsås stått tomma. Nu är det klart med två nya aktörer som flyttar in där. Klädaffären Jeansbolaget och smyckesbutiken Silverboden.

– Det finns en jättepotential här och vi tror verkligen på den fysiska handeln, säger Andreas Gustafsson som kommer driva Jeansbolaget i Alingsås tillsammans med Urban Lund.

Urban driver sedan många år tillbaka grannbutiken Tremark.

Andreas kommer från ett arbete som säljare för klädmärket Replay. Han är Alingsåsare i grunden och har till och med jobbat i samma lokal som han nu flyttar in i igen.

– Jag jobbade här på JC 2001-2002. Så det blir lite av en cirkelslutning nu, säger Andreas och skrattar.

Finns hål att fylla

Jeansbolaget är en kedja på 27 butiker som finns i hela Sverige. Företaget startade sin verksamhet 2016 och som namnet antyder är det just jeans av alla möjliga och omöjliga slag som står i fokus. Men i utbudet finns också det mesta som kan vara av intresse för den kläd­intresserade såsom t-shirts skjortor, jackor med mycket mera. Butiken vänder sig till både unga och gamla samt både män och kvinnor.

– Det finns ett hål att fylla inom den lokala handeln nu när JC försvunnit och sedan tidigare även Centrum är borta, säger Urban Lund.

”Jätteskönt att flytta”

Jeansbolaget kommer dela lokalen med Silverboden, som nu flyttar från Vimpeln för att ta plats inne i centrum i stället.

– Det ska bli jätteskönt att flytta, säger Camilla Wensborg som nu tar över butiken efter mamma Monica som startade verksamheten för över 30 år sedan.

I dag ligger butiken precis utanför Ica Maxis kassor i Vimpeln och det är väldigt mycket rörelse utanför och det är framför allt det som Camilla tycker ska bli skönt att slippa.

Öppningsdatum klart

Silverboden kommer hålla till i det som tidigare var JC:s barnavdelning och man kommer ha sin ingång från Nygatan och öppning kommer ske 23 september.

– Vi ville hinna öppna innan Lights in Alingsås och det gör vi, säger Camilla.

Den som tidigare handlat hos Silverboden kommer känna igen sig en hel del i sortimentet men det kommer så klart bli en del förändringar. Camilla kommer bland ta hjälp av dottern Nellie för att lyckas fånga den yngre målgruppen.

Mitten på oktober

Exakt när Jeansbolaget kommer slå upp sina dörrar är ännu inte helt klart. Men duon gissar att det blir i mitten på oktober.

Då alla Jeansbolaget-­butiker är fristående har man möjlighet att själva styra sitt sortiment på ett annat sätt än vad andra butiker kanske har. De har givetvis ett antal varumärken som man jobbar med – men Urban och Andreas kan med sin kännedom om den lokala marknaden enligt eget huvud anpassa sortimentet så det ska passa alingsåsarna.

– Det behövs fler butiker i centrum, det är bra för hela stan, konstaterar Urban Lund avslutningsvis.

Ytterligare en aktör ska in i samma lokaler inom kort. Vem eller vilka detta blir är ännu inte klart.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.