Foto: Mikael Svensson

Östlind straffade Mellerud

Fotboll

1-0 och tre poäng hemma mot Mellerud. Det blev en lyckad lördagseftermiddag för Alingsås IF. Matchens enda mål kom i den 67:e minuten när Oliver Östlind var iskall från straffpunkten.

– Jag visste var jag skulle skjuta. Jag brukar sätta den där (intill målvaktens vänstra stolpe), säger matchhjälten.

Lördagens seger hemma mot Mellerud var AIF:s blott andra seger på hemmaplan det här året. Likt många matcher för de grönklädda hade man inget problem med att skapa målchanser men allt som oftast fattades den där lilla extra skickligheten som gör att bollen passerar mållinjen.

Den här gången krävdes det en straff för spräcka målnollan. I den 67:e minuten hakades ytterspringaren Joel Karlsson upp och det var ingen tvekan från domaren som pekade på straffpunkten.

Från elva meter var Oliver Östlind säkerheten själv och skickade målvakten i ena hörnet och bollen i den andra och 1-0 var ett faktum.

– Det var inga konstigheter, konstaterar målskytten.

Mellerud försökte för allt vad de förmådde därefter för att få till en kvittering men AIF spelade stabilt försvarsspel och de riktigt heta chanserna uteblev. Hemmalaget kunde därmed ta med sig en högst rättvis seger från drabbningen.  

Under fredagen spelades också två lokala matcher i samma division.

För Gerdskens del blev det seger hemma mot IFK Falköping med 2-1 efter ett mål av Gustav Blomgren och ett självmål.

Holmalund tog å sin sida en mycket imponerande seger borta mot serieledande Ahlafors med 4-2. Detta efter ett hattrick från André Nilsson och ett mål från Oscar Karlsson Widén. 

Mer om dessa matcher och kommentarer från AIF:s tränare Niklas Klingberg i tisdagens AT. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.