Foto: MARCUS LÖFSTRÖM Nyförvärvet Axel Franzén visade framfötterna mot Önnered.

Planenlig seger i Fahlgrens Minne

Handboll

Alingsås HK avfärdade, till slut, Önnered enkelt under lördagens minnesmatch Fahlgrens Minne.
31–23 (16–14) slutade det hela inför 750 åskådare i Estrad.

Den traditionsenliga minnesmatchen Fahlgrens Minne spelades den här säsongen mot Önnereds HK. Det var dock långt ifrån ett komplett AHK-lag som sprang in på planen då Andreas Berg, Gustav Skagerling, Alexander Regen och William Andersson Moberg inte var tillgängliga den här gången.

Men hemmalaget startade trots det klart bäst och var redan efter 6.25 framme i en 7–2-ledning och inledningskvarten av första halvlek såg bra ut. Det gjorde det däremot inte den sista biten innan paus, då slarv och sämre försvarsspel gjorde att Önnered kunde käka sig ikapp och näst intill nå likaläge.

15–14 var gästerna som närmast, men Benjamin Helander fixade 16–14 innan pausvilan.

I andra halvlek spelade AHK upp sig betänkligt, framförallt i de bakre leden, där nyförvärvet Axel Franzén samt unge Jacob Lundahl brottades förtjänstfullt mot Göteborgsspelare.

Det tillsammans med några starka parader från Niklas Kraft gav mängden av omställningar som AHK kunde hugga på. Från den femte till den sjunde minuten sprang man ifrån till 23–16 och resten av matchen var en transportsträcka mot hemmaseger.

– Jag tycker vi lyfter oss försvarsmässigt. 6-0-försvaret såg jättebra ut med fin aggressivitet och det var ingen som föll ur ramen där, sa Mikael Franzén efteråt, samtidigt som han tvingades konstatera att nyförvärvet Aron Dagur Pálsson inte fick visa vad han kunde.

Islänningen skadade axel redan efter elva minuter och fick se matchen från bänken med ett stort skydd på nämnda axel.

– Det är synd att han gick sönder så tidigt, vi fick inte chansen att testa vårt 5-1-försvar där Aron kommer ha en stor roll. Förhoppningsvis är det ingen större fara med honom, vi får se. Det var ett fall framåt sedan HK Aranäs-matchen senast och en bra genomkörare för oss, jag är nöjd med insatsen förutom den där kvarten i första halvlek.

Målen, AHK: Benjamin Helander 9, Andreas Lang 5, Axel Franzén 4, Samuel Lindberg 4, Felix Claar 3, Jacob Lundahl 2, Niclas Barud 2, Erik Andreasson 1, Fredrik Teern 1.

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.