Arkivbild: FILIP LANDQVIST

Polis bekräftar: Styckmord på Noltorp

ALINGSÅS

I slutet av juni hittades en kvinna mördad i en bostad på Noltorp. Polis bekräftar nu att kroppen var styckad när den påträffades.

Sedan polis inledde sin mordutredning har ryktet florerat, inte minst i sociala medier, om att det handlade om ett styckmord som utreddes. Och det bekräftas nu alltså.

– Ja, vi går ut med uppgiften med förhoppning om att folk ska förstå allvaret och att de som sitter inne med uppgifter ska börja prata, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisen grupp som utreder grova brott.

Det råder fortfarande osäkerhet angående vid vilken tidpunkt som kvinnan utsattes för det dödliga våldet. Klart är dock att kroppen ska ha legat i bostaden på Noltorp en tid innan polis larmades.

– Vi tror att många kan ha besökt lägenheten och sett och hört saker innan vi kom dit, säger Mats Axelsson.

Polis vill i nuläget inte kommentera hur kvinnan bragts om livet då utredningen är i ett känsligt läge. Inte heller vill man i nuläget ge några uppgifter om själva styckningen, mer än att de har anträffat alla kroppsdelar.

Polis fick larmet om den avlidna kvinnan 26 juni. Man är intresserade av iakttagelser som gjorts i Noltorpsområdet dagarna kring det datumet, men även andra tips som kan var intressanta för utredningen. Den som har uppgifter att lämna hänvisas till polisen på telefon 114 14 eller polisens mejl. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.