Foto: Katrin Niklasson
Barnmorskan Sara Theliander Libeck hoppas på stort intresse för Magplasket i Nolhaga parkbad.

Sara startar Magplasket i Alingsås

Alingsås

I början av september startar alingsåsaren och barnmorskan Sara Theliander Libeck Magplasket i Nolhaga parkbad, dit hon välkomnar gravida kvinnor och deras partners för såväl träning och avkoppling som förberedelse inför förlossningen.

Magplasket startades av barnmorskan Cita Lundin i mitten av 90-talet. 20 år senare började hon utbilda andra barnmorskor till instruktörer och idag finns konceptet på flera håll i landet.

Sara Theliander Libeck, som arbetar som barnmorska i Vårgårda och Herrljunga, kom i kontakt med Magplasket under sin barnmorskeutbildning.

– Jag tyckte direkt det lät kul och kände att jag också skulle vilja kunna ha kurser någon gång. Och jag tycker absolut det behövs i Alingsås!, säger Sara.

Konceptet innefattar dels en kurs för gravida, dels en kurs för den gravida kvinnan tillsammans med sin partner.

– Kurserna är en blandning av vattenträning, som är väldigt skön när man känner sig otymplig, avslappning och förberedelse för förlossning där lite profylaxandning kommer in, berättar Sara.

Det här är en förkortad version av en artikel som tidigare har publicerats i papperstidningen och e-tidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.