Foto: Filip Landqvist
REJÄLT SPADTAG. Carl-Johan Augustsson Rydlers Bygg, Staffan Svantesson från Sparbanken och Henrik Persson Hvarfner från Axeby Bostad tog det första spadtaget för Övre Parkvillornas lägenheter.

Spaden i marken för parkvillorna

Alingsås
 
I lördags togs det första spadtaget för Övre Parkvillans tolv lägenheter i Ingared. Staffan Svantesson från Sparbanken, Carl-Johan Augustsson Rydlers Bygg och Henrik Persson Hvarfner från Axeby Bostad höll i spadarna och gjorde det hela officiellt.
 
– Jag är jätteglad och stolt att vi står här i dag, säger Henrik Persson Hvarfner.
 
Man kan lugnt konstatera att det händer grejer på Ingareds ängar. Sedan tidigare har det uppförts 15 radhus från Götenehus, Peab har byggt 28 lägenheter och nu i lördags togs första spadtaget till byggandet av Övre Parkvillans 12 första lägenheter.
 
– Det känns väldigt roligt att vi nu är igång. Ju fler som flyttar hit desto större möjligheter har vi att skapa ett levande samhälle här i Ingared, säger Persson Hvarfner.
 
Inflyttningsdatum för de tolv första parkvillorna är satt till i slutet på september 2020. Och redan nu har det påbörjats marknadsföring och försäljning för nästa hus i projektet. I nuläget är planen att det huset ska bli något större och inrymma 15 lägenheter.
 
Utöver spadtag stod en hoppborg uppställd för barnen, Fredrik Järås var på plats och bjöd på grillad mat från trakten och dessutom var det invigning av områdets nya lekplats. Invigningsbandet klipptes av kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm.
 
– En lekplats är en fantastisk mötesplats. Som nyinflyttad uppmanar jag att man söker sig till lekplatsen så får man garanterat kontakt, sa Grapenholm i sitt tal.
 
 
I den version av artikeln som återfinns i papperstidningen har dessvärre Henrik Persson Hvarfner fått fel namn och kallas Stefan. Detta stämmer alltså inte, rätt namn är Henrik.
 
 
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.