Svar till Småstadsidyll

Alingsås

Alltid trevligt med kompetent retorik, men jag får väl kontra med att ditt svar var både dumt och intetsägande. Vore trevligt med lite sakliga svar i diskussionen.
Vad har mitt boende i Alingsås med ett eventuellt boende i Göteborg att göra? Hur läser du egentligen?
En normal utveckling för att konkurrera med andra kommuner gällande arbetstillfällen, ekonomi, statliga medel, evenemang, etc. är inget märkligt. Snarare ett nödvändigt ont och fullt normalt.
Du kommer att bli mycket besviken kommande 5-10-20 år för det kommer inte att bli mindre urbanisering, trafik, bostäder och människor. Tvärt om! Alldeles oavsett vad man tycker om det så är det ett faktum, men du behöver inte oroa dig för att det ska bli ett Göteborg. Realism, är det ett bekant ord? Det dröjer sannolikt ett par decennium innan vi har spårvagnar i Alingsås ska du se.

Det är inget fel på en mysig småstad. Det är precis vad jag tycker Alingsås är. Ordet är subjektivt. Vad är en småstad? Jämför du New York med Stockholm så är det sistnämnda en mysig småstad. Alingsås är en mysig småstad. Att det inte är som det var för 50 år sedan är i den diskussionen ointressant.

Alingsås har ingen 100% inflytt från Göteborg, så vad det gäller de ”svindyra” bostadsrätterna har du direkt fel. Bostäder behövs. Ruljans på marknaden behövs.
Att det är dyrt att bygga nytt är inget Alingsås har hittat på, och marknaden bestämmer priserna. Det är en diskussion vi kan ta i ett annat forum. Skriv en insändare om det så lovar jag att svara.

Varför jag inte bor i Göteborg? Varför skulle jag? Jag trivs i Alingsås.
Men att döma av din ganska negativa syn passar det att ställa samma, mer eller mindre dumma fråga – Varför bor inte du någon annanstans än i Alingsås? Du verkar ju tvärt emot mig inte trivas.

  • Skalman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.