Vänsterpartiet stödjer undersköterskeupproret!

Alingsås

22 augusti lämnade undersköterskeupproret in över 14 000 namnunderskrifter till regeringen, att undersköterskorna tar kampen och kämpar för sina villkor är beundransvärt, och för oss vänsterpartister är det självklart att stötta er undersköterskor i kampen för bättre villkor.

Det undersköterskeupproret kräver borde redan vara en verklighet, de kräver:
– Bort med delade turer.
– Inför arbetstider som går att kombinera med ett socialt liv.
– Se till att det är fler som jobbar.
– Höj statusen på yrket så att fler söker sig till vårdutbildningen.

Samtliga dessa krav ställer vi oss bakom och vi beundrar hur hårt ni kämpar i er yrkesroll. Tyvärr verkar den borgerliga alliansen i Alingsås tro att alla problem inom välfärden kan lösas med mer privata vinstdrivande företag, ökad ”valfrihet” och effektiviseringar. Vinstdrivande företag inom välfärden innebär mindre pengar som kan gå till bättre arbetsmiljö eller höjda löner, eftersom skattepengar plockas ut i vinst. Ökad valfrihet för högern innebär ökad valfrihet för företag att etablera sig i Alingsås. Och effektiviseringarna innebär färre kollegor, hårdare arbete och sämre arbetsmiljö, eftersom vi redan har en underfinansierad budget.

Vi inom Vänsterpartiet vet att det är ni som arbetar inom välfärden som dagligen räddar en underfinansierad budget och gör att våra verksamheter har så bra rykte och nöjda boenden. Det är dags att ni får bära frukten av ert arbete. En viktig del i den här kampen i Alingsås är att införa 6-timmars arbetsdag, anställa fler personer och satsa på att förbättra er arbetsmiljö! Ingen ska behöva arbeta ihjäl sig inom vården för att sedan oroa sig över hur livet som pensionär.
Därför kommer vi göra allt vi kan i kommunfullmäktige och nämnder för att era krav ska bli verklighet i Alingsås!

  • Vänsterpartiet Alingsås
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.