Foto: Henrik Skarstedt
PAPPAHUMOR. Tomas Berner, egenföretagare inom mediebranschen, bokdebuterar nu med Pappavitsar 1.0.

Vill sprida glädje med pappavitsar

Alingsås

Nu har alingsåsaren Tomas Berner låtit vitsarna från Instagramsuccén Pappavitsar hamna på papper. Med boken Pappavitsar 1.0 hoppas han sprida glädje, även utanför nätet.

Den färska boken Pappavitsar 1.0 innehåller 2018 års mest omtyckta vitsar från Instagramkontot med namnet Pappavitsar.

– Idén om en bok har jag haft ganska länge. När jag väl bad om en första offert gick det snabbt. Boken var tryckt efter en månad, berättar Tomas Berner, som redan sålt fler böcker än han räknat med.

– Jag är otroligt nöjd med det jag sålt hittills. Utöver i min egen webshop finns den också hos Hälsostudion. Glädje och skratt är ju friskvård!

Hans kärlek till pappavitsar, något av ett slanguttryck för ordvitsar, har funnits med livet igenom. Boken är dedikerad till Tomas egen pappa, som han tackar för alla medryckande skratt.

– Jag tycker det är en fin form av humor, som också är lite utbildande.

För sex år sedan startade Tomas Facebooksidan gillas.nu, bestående av roliga bilder och filmklipp. Sidan blev snabbt populär och har i dag 25 000 följare. För knappt två år sedan startade Tomas Instagramkontot Pappavitsar, som precis som med gillas.nu handlade om att sprida glädje.

– Jag har alltid drömt om att få sprida glädje. Jag tror många är lite trötta på alla de tråkigheter som delas på sociala medier. Mitt bidrag är en motpol till det, säger Tomas.

Instagramkontot Pappavitsar har idag närmare 35 000 följare, och Tomas förhoppning är att ännu fler ska ta del av hans humor i och med boksläppet.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.