Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK säkrade segern i slutminuterna

Handboll

Det satt hårt åt, ja oväntat hårt till och med.
Men till slut kunde AHK säkra segern borta mot Önnered med 26-22.

Ett förväntat bottenlag mötte ett förväntat topplag i ÖHK-hallen på måndagskvällen och till en början syntes det på planen.

Gästerna från Alingsås virvlade runt i offensiven, där Andreas Lang verkligen visade vägen. Samtidigt kom Önnered inte alls till i sin egna offensiv och AHK hann gå fram till 4-0 innan hemmalaget spräckte sin målnolla.

Men känslan var att det inte skulle spela någon roll, så stor var AHK:s dominans.

Då kom slarvfelen från AHK och räddningarna från Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson, vilket innebar att ÖHK fick rejält kontakt. När man kontrade in 6-7 efter 18.13 tog Mikael Franzén time out för att väcka sitt lag.

Några nya ryck innebar tremålsledning för Alingsås ett par gånger om, men ändå kunde ÖHK gå till paus med kontakt, 11-12 i AHK-favör.

Lagen följdes sedan åt i andra halvlek. Alingsås hade hela tiden något mål upp men lyckades heller inte skaka av sig Önnered.

Vid flera tillfällen var känslan att matchen verkligen skulle pendla över till Alingsås favör, men då kom en räddning från Abrahamsson eller ett tekniskt fel från AHK som gav hemmalaget biljetten in i kampen igen.

Till slut kunde Alingsås ändå åka hem med två poäng. Ett lite vassare försvarsspel och några väldigt viktiga räddningar av Gustav Skagerling, som gjorde sin första match i högsta ligan sedan februari, fällde avgörandet.

Men det var först i slutminuterna som AHK säkrade två poäng i ÖHK-hallen.

Efter slutsignalen var Mikael Franzén både nöjd och missnöjd.

– Vi leder matchen mer eller mindre hela tiden med minst en boll och det är ändå en stabil seger till slut, även om det är några detaljer som gör en besviken. Vårt fem mot sex-spel i första är inte bra, vi bjuder på lite väl mycket där. Men vi har också många fina saker. Det är lite upp och ner, så ska det inte vara för ett topplag, säger AHK-tränaren som roterade friskt i laget under åtminstone första halvlek:

– Vi har en ganska bra trupp tillgänglig här och det gäller att alla får speltid och kan komma in i det. Förra säsongen gick vi rätt tungt på få antal spelare och det har vi väl lärt oss av lite grann. Vi vill inte ha de där dalarna som vi haft tidigare säsonger utan bli mer stabila, vilket vi förhoppningsvis blir med fler spelare.

Hur tycker du Johan Nilsson ser ut? Är han nära en ordentlig matchform?

– Han börjar få mer och mer flås, helt klart, och är ett bra alternativ för oss. Inte minst bakåt där han är jättestabil i slutet av matchen idag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.