FOTO: TOMMY HOLL

AHK vände och vann i Scandinavium

Handboll

Under större delen av matchen fungerade inget hos Alingsås.
Men när matchen väl skulle avgöras, ja då visade man moral och vann borta mot dittills obesegrade Redbergslid.

AHK tog fjärde raka segern, och tredje raka på bortaplan, när man vann mot Redbergslid på måndagskvällen. Även göteborgarna var obesegrade inför matchen och såg under större delen av första halvlek och även en bit in i andra ut att förbli det.

För under ganska långa stunder fungerade väldigt lite för Alingsås. Ibland nästan inget alls. Försvarsspelet läckte som ett såll och utelämnade både Gustav Skagerling och Niklas Kraft mellan stolparna.

I andra ändan visade unge RIK-målvakten Kristian Zetterlund storform bakom en solid hemmadefensiv. Att AHK ändå var med i matchen i paus var mycket tack vare två snabba utvisningar på RIK i slutet på matchen, där även Fredrik Teern skickades av banan med rött kort.

Första tio i andra såg det fortsatt ut att gå vägen för RIK. AHK visade upp stora hål i försvarsspelet och en sådan som August Wiger trivdes som fisken i vattnet i de vattenfyllda hålen.

Men plötsligt började matchbilden ändå svänga. Starka individuella prestationer, inte minst från Felix Claar som dominerade totalt i offensiven och Niklas Kraft som fick tag på helt rätt bollar, gjorde att AHK började äta sig ikapp.

Den viktigaste nyckeln var ändå ett allt bättre försvarsspel där varenda blåklädd spelare slet som djur för att komma in i matchen. När Felix Claar, som så ofta på egen hand, fixade 27-26 till Alingsås var det första gången man var i ledning, det efter 54.40 av matchen.

Claar gjorde därefter även 28-26 och sedan kunde inte RIK komma tillbaka, trots att Axel Franzén fick syna AHK:s andra röda kort i matchen.

Nöjd med poängen

Mikael Franzén var tudelad efteråt. Självklart nöjd med en fjärde raka seger men också missnöjd med stora delar.

– Vi såg inte ut som ett vinnarlag idag men lyckas ändå hänga kvar i matchen och sista tio minuterna är vi riktigt bra. Men innan dess har vi det problematiskt, främst i vårt försvarsspel som såg väldigt ihåligt ut. Det är glest mellan stolarna i Scandinavium men ännu glesare i vårt försvar, säger han.

– Framåt har vi ett bra anfallsspel även om vi bränner en del lägen och gör Kristian Zetterlund jäkligt bra. Det är trots allt en styrka att vi hänger kvar även om det inte såg ut som att vi skulle det.

Varför vänder ni på det som du ser det?

– Vi testar 5-1-försvar ett tag och det var helt värdelöst, men när vi sedan föll tillbaka i 6-0 fick vi ihop det lite bättre, lite tajtare. Sedan är Redbergslid lite tröttare än oss i slutet, vi känns piggare där. Jag är givetvis jättenöjd med två poäng men i övrigt får vi arbeta vidare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.