Bättre kunde det knappast börjat

Sporttankar

Handbollsligapremiär, SM-finalrepris, ett lag som är uppskrivet av i princip alla – det fanns onekligen lite i luften när Alingsås HK inledde sin säsong i högsta serien.

En tränare som Mikael Franzén säger såklart att det bara är en match av så många, att SM-finalen från i våras är ett minne blott och att vad andra tycker om laget inte är viktigare än vad man själva tycker. Men just den här gången tycker ju AHK samma som många andra – att man är jäkligt vassa den här säsongen.

Så… Upp till bevis, ändå? Lite i alla fall?

***

Jo men så var det ändå. AHK har sett stabila ut på försäsongen, ja mer än så faktiskt. Och det trots att man är långt ifrån vid full styrka då såväl Daniel Blomgren som Aron Dagur Pálsson kommer höja laget ytterligare en nivå när dom är tillbaka.

Efter en lite trevande inledning, framförallt offensivt mot ett högt Sävehof-försvar, visade AHK också lite av allt det där vi tyckare tror kan räcka riktigt långt den här säsongen.

***

Framförallt kändes det som att helt rätt spelare fick helt rätt start.

  • Niklas Kraft visade direkt att fjolårsformen är konserverad. Vann målvaktsmatchen och stod för en jubelnedrivande dubbelräddning direkt i andra halvlek.
  • Andreas Lang är långt mer komplett den här säsongen. Spelsinnet verkar slipat (flest assist i laget), fysiken bättre och hoten flera. Två-tre gånger klev högernian upp på 9,5 meter och bara drog till. En riktigt lovande premiär för den unge stockholmaren.
  • William Andersson Moberg fick förra säsongsinledning förstörd av skada. Inte den här gången. De avstämda skotten satt, inspelen till linjen likaså.
  • Niclas Barud bär bindeln i år och visade med hela sin inställning till matchen varför. Inte bara för sitt offensiva spel utan för sitt enormt uppoffrande defensiva spel.

Det var fler som klev fram såklart, men jag känner att just de här fyra spelarna verkligen visade vad man kan förvänta sig av dom framöver under säsongen.

***

Inte ens 1 700 på läktarna och rapporter om ganska tyst i Estrad? Premiärer är inte alingsåsarnas starka sida.

***

Det nya matchstället får +++ än så länge. Det var dags att byta ut de gamla grejerna och jag gillar målvakternas helsvarta dress. Men är inte den blå färgen lite dassig? Kan ha varit min tv-sändning å andra sidan…

***

Jag dömer inte redan, och har inte tokanalyserat något av lagen. Men Hallby inledde sin säsong med 20+ antal tekniska fel och Varberg såg trögt ut i båda riktningar hemma mot Lugi. Det blir inte lätt för två debutanterna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.