Foto: Pressbild
HUMORGRUPP. Grabbarna i De vet du på språng mot Alingsås.

De vet du till jubileumsfirandet

Alingsås

På lördag 21 september är det dags för stora jubileumsfirande i samband med att Alingsås fyller 400 år. Kvällen före blir en kväll för ungdomar på Arena Elva med en spelning av musik och humorgruppen De vet du.

– Jag är säker på att det kommer bli succé. Arena Elva kommer utan tvekan bli fullsatt, säger Christian Cleeve ordförande i ungdomsfullmäktige i Alingsås som står bakom arrangemanget.

Musik- och humorgruppen De vet du är en grupp bestående av välkammade grabbar. Med sig i bagaget har de bland annat deltagande i Melodifestivalen 2017 med låten ”Road Trip” och ett flertal låtar som spelats flitigt på både Spotify och radio. För att nämna några kända låtar kan nämnas ”Fy fan va stek”, ”Vi sjunger” och nu senast sommarsuccén ”Höjer våra glas”.

– De kommer dra mycket folk även från en yngre målgrupp, säger Christian Cleeve.

”Brett spektra”

Birgitta Westergren-Lenken som är projektledare för Alingsås 400-årsjubileum säger att det är viktigt att jubileumsfirandet ska ha nåt för alla och att De vet du är ett bra sätt att fånga ungdomarnas intresse.

– Vi vill ha ett brett spektra av artister, säger hon.

Konserten är öppen för vuxna och barn i alla åldrar. Men för de under elva år gäller det att man har målsman med sig. Biljetter finns att hämta gratis på fritidsgårdar i kommunen.

Arena Elva tar endast in 280 besökare på grund av säkerhetssjäl, vilket innebär att det kommer bli en ganska intim konsert.

– Det blir lite mer personligt och en exklusiv upplevelse för de som kommer, säger Cleeve.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.