Arkivbild: AT

Fälls för bedrägeri mot cykelbutiker

Alingsås

Den 31-årige mannen besökte två butiker där han lånade cyklar som han ville provköra – cyklarna lämnade han dock aldrig tillbaka.

Under början av året besökte en 31-årig man från Göteborg en cykelbutik i Alingsås. Där fick han låna en cykel, värd cirka 20 000 kronor, för en kortare provtur. Butikspersonalen såg sedan inte mer av mannen som försvann med cykeln, vilken han senare försökte sälja på Blocket.

I slutet av fjolåret var 31-åringen inblandad i en liknande händelse där han försvann med en cykel från en butik i Göteborg. Mannen fälls för bedrägeri i de båda fallen. Han fälls dessutom för ytterligare fyra fall av bedrägeri vilka handlar om händelser där han har lurat folk att betala för varor som han sedan inte har levererat.

Domen mot 31-åringen omfattar ytterligare ett flertal brott. Det handlar bland annat om grov vårdslöshet i trafik, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, vilket gäller händelser som har inträffat i Göteborgstrakten.

Påföljden för den samlade brottsligheten bestäms till fängelse i 1 år och 6 månader. Mannen ska också betala ett skadestånd på drygt 130 000 kronor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.