Foto: FILIP LANDQVIST

Fortsatt häktning för mordmisstänkt

Alingsås

Den man som misstänks för mordet på Noltorp omhäktades i veckan – enligt åklagaren kan åtal väckas tidigast i slutet av oktober.

Det var odramatiskt när den mordmisstänkte 51-åringen omhäktades under torsdagen. Tingsrätten tog sitt beslut på handlingarna, utan att åklagaren eller den misstänkte fanns på plats i rättssalen.

Rätten beslutade att den misstänkte ska vara häktad i ytterligare två veckor. Men det lär dröja längre tid än så innan ett åtal kan väckas.

– Förhoppningsvis blir det i slutet av oktober, eller en bit in i november, säger Maria Thorell, åklagare, om tidsplanen för att väcka åtal.

Vad är det som drar ut på tiden?

– Det mesta av förhörsbiten är klart. Vi väntar fortfarande på analysbesked och obduktionsprotokoll, säger Maria Thorell.

Mannen är fortsatt misstänkt för mord och enligt åklagaren har han även delgetts misstanke om brott mot griftefriden. Det senare handlar om den styckning som har skett av den döda kvinnan. Polis och åklagare ska nu ha skapat sig en bra bild av hur gärningarna har gått till. De har även efter tidigare oklarheter lyckats fastställa tidpunkten för mordet till midsommardagen.

– Vi har en hyfsat klar bild av händelseförloppet, men det återstår en del detaljer att reda ut, säger Maria Thorell.

Den misstänkte gärningsmannen håller fast vid sin tidigare inställning och nekar till brott.

– Han vill inte uttala sig. Generellt sett är det något som försvårar utredningar, men det är hans rätt att inte säga något, konstaterar åklagaren.

Har ni hittat mordvapnet?

– Det vill jag inte gå in på, säger åklagaren.

Kan du säga något dödsorsaken?

– Nej, det är inte heller något som jag vill kommentera i nuläget.

I den aktuella utredningen är ytterligare två personer fortsatt misstänkta för skyddande av brottsling. Enligt åklagaren finns det dock inte någon mer person som är misstänkt i själva mordärendet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.