Foto: Filip Landqvist

GBK klart för kval efter drama

Fotboll

Vilket drama det blev när division III mellersta avslutades under söndagen. Gerdsken vann hemma mot Trollhättans BoIS med 7–0, och det räckte för att ta klivet förbi Skoftebyn på målskillnad. Nu väntar kval mot Landvetter.  

– Helt jävla underbart att vi grejade detta, utbrister Gerdskens tränare Lars-Petter Björk. 

För gulsvarts del handlade det om att ösa för fullt från start. Och det gjorde man minsann.

Gästerna, som agerade väldigt håglöst, hade inte mycket att sätta emot ett formstarkt hemmalag.

William Drake satte 1–0 redan efter en minut. Sen dröjde det i och för sig ett tag innan tvåan kom, men via ytterligare två fullträffar före paus var det 4–0 på tavlan efter första halvlek. 

Samtidigt hade Skoftebyn en 1–0-ledning borta mot Alingsås IF. 

På Gerdskenvallen gjorde Fredrik Johansson 5–0 i den 59:e matchminuten – och när Jacob Borg prickade in 6–0 på straff var kvalet nära. 

Men ett par kilometer bort ökade Skoftebyn på sin ledning tre gånger om till 4–0, och hastigt var det dramatik de luxe. 

När Alexander Asservik gjorde 7–0 var GBK dock i förarsätet. 

– Precis när vi gjorde 7–0 såg vi på twitter att AIF fick straff. Då kändes det väldigt bra, säger Lars-Petter Björk med ett skratt. 

Smolk i glädjebägaren var att Gustav Blomgren fick lämna planen på bår.

– Vi trodde först att det var korsbandet som gick sönder, men han trodde inte det själv. Oavsett så är det färdigspelat för honom den här säsongen, säger Björk, som nu får ladda om inför kvalspel mot Landvetter (dubbelmöte som startar nästa helg). 

– Det hade varit svinkul att avsluta med att ta GBK till tvåan, och vi ska göra allt för att nå dit även om vägen dit är lång. Vi har en ruggig form just nu och har ju radat upp segrar här på slutet, säger Björk. 

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.