Foto: Filip Landqvist

Gerdsken krossade Holmalund i derbyt

Fotboll

Gersken körde över Holmalund fullständigt i lördagens derby på Brogårdsvallen. Slutsiffrorna skrevs till hela 6-0 och hoppet om en kvalplats till division 2 lever i allra högsta grad för de gulsvarta.

– Vi kunde ha vunnit med ännu mer, säger Gustav Blomgren som stod för både mål och assist och var ett ständigt hot mot en ihålig Holmen-backlinje.

Att det var Gerdsken som hade något att spela för i lördagens derby mot Holmalund var det inget snack om. Det gulsvarta bortalaget tog tag i taktpinnen från minut ett och man släppte den inte förrän domaren blåste av efter 90 minuter.

”Vi ville mer än dem”

Ledningsmålet kom i den 20 minuten när Samuel Tedika läckert klackade in ett inspel från Filip Larsson. Bollen hann knappt lämna nätmaskorna innan även 2-0 kom. Alexander Asservik var det som dubblade gästernas ledning.

Dryga kvarten senare gjorde Gustav Blomgren 3-0 efter att Gerdsken intagit de rödvitas straffområde under en lång period.

– Vi sa innan matchen att vi skulle visa från början att vi ville mer än dem och det tycker jag vi gjorde. Sen känns det som att matchen dör lite när vi får in några bollar i början och de inte har nåt att spela för, säger Blomgren.

0-3 i halvtid

I paus gjorde Gerdsken ett byte och in kom Fredrik Johansson. Han tackade för förtroendet genom att sätta dit både 4-0 och 5-0.

Målskyttet avslutades sedan på övertid när Marco Stua satte dit ett, för honom och laget, välförtjänt 6-0-mål. 

Gerdskens seger innebär nu att man skuggar Skoftebyn i kampen om kvalplatsen upp till division 2. Det är endast målskillnad som skiljer lagen åt. De gulsvarta får nu hoppas på hjälp av stadsrivalen Alingsås IF som tar emot Skoftebyn på hemmaplan i den sista omgången nästa helg.

Gerdsken avslutar seriespelet hemma mot Trollhättan BoIS och Holmalund åker till Falköping för match mot IFK Falköping FF.

Mer från derbyt i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.