Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM

Inget mer om medier på Sundler

Vårgårda

Sundlergymnasiet lägger ner sin medieinriktning. Alltför få elever vill gå den.

Kommunstyrelsen beslutade i onsdags att godkänna Sundlergymnasiets förslag att från och med nästa läsår inte längre erbjuda inriktningen Medier, information och kommunikation på det samhällsvetenskapliga programmet.

Eleverna väljer inriktning inför sitt andra gymnasieår. De senaste åren har allt färre valt medieinriktningen. I stället har inriktningen Beteendevetenskap blivit den populäraste. Den infördes 2016 efter önskemål från elever på Gullhögskolan.

Det finns också en tredje inriktning, Samhällsvetenskap, och Medier är den minst populära. Skolledningen anser att såväl ekonomiska som pedagogiska skäl talar för att inte erbjuda alla tre inriktningarna och då blir det Medier, information och kommunikation som läggs ner.

Sundlergymnasiets samhällsvetenskapliga program har just nu 17 elever i årskurs 1, 16 i årskurs 2 (varav tre har medieinriktningen) och 19 elever i årskurs 3 (ingen av dem har valt medieinriktningen).

De kurser som inte längre kommer att ges på skolan är Journalistik, information och reklam, Medieproduktion samt Medier, samhälle och kommunikation.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.