Arkivbild. Filip Landqvist
FORTSÄTTER VIDARE. Riccardo Birghillotti låter sig inte nedslås allt för mycket av det som hänt och är redan nu inställd på att dra igång sin verksamhet så snart som möjligt igen efter att han är hemma från Italien.

Riccardo efter branden: ”Jag är helt förkrossad”

Alingsås

Natten mellan lördag och söndag brann det på restaurangen Da Riccardo vid Gerdskenvallen i Alingsås. Riccardo Birghillotti som driver restaurangen befann sig vid tillfället för branden på ett bröllop i Italien och fick larm om händelsen i sin telefon mitt i natten.

– Jag är helt förkrossad, framförallt för alla mina personliga saker som fanns där inne som nu är förstörda, säger Riccardo när AT når honom över telefon från Italien under måndagen.

I den lilla ”kiosken”, som han själv kallar det, intill Gerdskenvallen driver Riccardo Birghillotti sin restaurang- och cateringverksamhet Da Riccardo. Under helgen som gått var han i Italien för att besöka en väns bröllop och tidigt på söndagsmorgonen fick han beskedet om branden.

– Jag blev väldigt överraskad. Jag har inte fått något hot eller liknande, säger han.

”Förhoppningsvis bara bus”

Riccardo berättar att han sett bilder från övervakningskameran, där man ser en person som slår sönder en ruta och kastar in något i lokalen.

– Förhoppningsvis är det bara något bus, men det kan också vara någon som inte vill att jag ska vara där.

– Om de (gärningsmännen) tror att jag kommer försvinna därifrån på grund av detta då tror de fel. Jag kommer fortsätta med mina events och mina mässor. Sen om jag inte kan bygga upp kiosken på samma plats igen då flyttar jag in till stan istället, säger Riccardo.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.