Arkivfoto: STEFAN SAMUELSSON.
PRISAS. Alingsås lasarett uppmärksammas för sin fina strokevård – igen

Lasarettet bäst i landet på strokevård

Alingsås

Bäst i Sverige – igen.
Alingsås lasarett prisas för andra året i rad för sin fina strokevård.

Närmare bestämt så är det medicinavdelning 9 på lasarettet som för andra året på raken utsetts till årets strokenhet. En utmärkelse som delas ut av det nationella kvalitetsregistret Riksstroke.

– Det här är hela lasarettets pris. Tack vare vårt goda samarbete mellan avdelningar och professioner ger vi våra patienter ett snabbt, effektivt och tryggt omhändertagande, säger Anna Lindh, avdelningschef för medicinavdelning 9, i ett pressmeddelande.

”Fantastiskt jobb”

Rikesstroke kontrollerar att vården av strokepatienter håller hög och jämn kvalitet i hela riket. Registret innehåller uppgifter om vård och omhändertagande, boende, patientens upplevelser under akutskedet samt efter tre och tolv månader efter insjuknandet.

– Alingsås lasarett har Sveriges bästa strokevård enligt Riksstrokes kriterier. Det är ett litet lasarett som har arbetet fram bra rutiner. Vi på Riksstroke gratulerar Alingsås lasarett till ett fantastiskt jobb, säger Per Ivarsson, kanslichef på Riksstroke, i samma pressmeddelande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.